RSS

Rock ja metalli – vanhojen pierujen nostalgiamusiikkia?

17 Feb

Legendaarisen Carcass-yhtyeen laulajabasisti Walker miettii, että metallin taso on 2000-luvulla heikompi kuin vielä 1900-luvulla. Niin kuin Soundinkin uutisessa sanotaan, Walker on joko vanha pieru tai aivan oikeassa. Ehkä kumpaakin.

Ero 90-lukuun on suuri. Silloin Metallica kaupallisti thrashin, Seattlen bändit tekivät rokkia ihan uudella tavalla ja äärimetalli jakaantui kymmeniin eri genreihin. Entäs 2000-luku? Tuntuu, että bändit ovat keskittyneet tuotannon hiomiseen ja mahtipontisuuteen.

2000-luvulla ei myöskään ole tullut paljonkaan uusia, hyviä metalli- ja rockyhtyeitä. Ei ole uutta Metallicaa, Led Zeppeliniä, AC/DC:tä tai Nirvanaa, jotka monien muiden bändien tavoin mullistivat rockin ja veivät sen uusiin suuntiin.

Onko tuotantoon keskittyminen muusikkojen laiskuutta? Vai voiko rock enää kehittyä mihinkään suuntaan? Onko enää ihme, ettei rock tai metalli ole juuri nyt nuorison suosimaa musiikkia? Onko rockista tullut vanhojen pierujen nostalgian kohde?

Vai ovatko nämä kysymykset vain nostalgian syövyttämien aivojeni harhapolkuja?

No, joka tapauksessa uutisesta ja siitä seuranneista kysymyksistä sain taas perspektiiviä biisintekoon. Pitää yksinkertaistaa ja raa’entaa. Pitää uida valtavirtaa vastaan.

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: